KRONVALLAR-BLOGGEN

Direktlänk till inlägg 2 december 2015

Frisk OCH duktig vallhund? Går det? Utopi eller virkelighet?

Av Heidi Billkvam - 2 december 2015 19:11

Frisk OCH duktig vallhund?  En utopi eller virkelighet? 

 
Jag sitter här och har nettopp mottagit mail från Optigen, att alla gentestar har ankommit företaget , och att det tar 2 veckor till svaret blir klart  
 
Ja,  jag klarar inte och släppa tanken på : Vart är vi på väg? 
Är alla dessa testar bra för utvecklingen av vår ras?Bringer den vår fina ras framöver?
 
  Hänvisar och till en tråd, på Svenska Vallhundsklubbens FB sida, där man  efterfrågade om det var et politisk standpunkt ,att inte rapportera.. Och ja,  kan seja att jag  faktisk  just nu har tagit ett sådant standpunkt. (kommer säkert göra som andra ,rapportera dom inn ,då man vill verka seriös och grupp presset blir för stort,hehe) 
 
 MEN !! ALLA valpköpare blir informerad,om det skulle vara nåt åkomma,som man har sätt på linjene..INGENTING hållas hämligt! Jag  har rapporterad inn ALLA mina EP fall,då jag tycker det är en så fruktansvärd sjukdom,som så helt klart är en genetisk defekt, så hoppas rapporteringen  kan hjälpa till med att sänka talet på rammade hundar .  Men hallå?? Rapportering av ALLT ? Også sjukdomar,som har en stor del av miljöpåverkan  også , vad gjör detta med våra val  av avelsdjur framöver?
 
Allt verkar ju så fantastisk,om det hadde varit så enkelt att bara eliminera alla individer,som kan visa sig bära med sig nån sjukdom. Eller,om nån har använd som argument, att fordi man vet,så kan man ta och bestämma utifra det.  Eller ,argumentet om att då kan man ju välja en som INTE är bärare? 
För en sak är säkert!! Man blir påverkat!  Jag lusläser listorna, och tar ju en massa testar själv.. Man vill ju framstå som  seriös?  Nu har jag altså beställt gentestar av saker jag inte har hört om til og med?  Och vad skall jag nu använda denna infon till? Om ni försöker följa ett resonnement utan att ta heeelt av?Hehe   
 
  
Låt oss seja att en ,eller flera av mina  framtida avelsdjur är bärare av en av dessa sjukdommar, då måste jag  altså hitta en hane,som faktisk har tagit alla dessa testar?  Och då har mitt urval av bra vallhundar plötsligt blivit MYCKET reducerat ? Eller kanskje man väljer bort en fin tik från avel,som kunde varit ett bra bidrag till våran ras?  Den hanen jag til slut användar är kanskje ett 10onde val av hanar jag ville använda,och som kanskje inte egentlig är i närheten av så  bra,som mitt första val?  En hane som har ALLT det man söker efter,som en arbetande vallhund?
 
 Ja, i då nästa generation,så får jag inte just DEN åkomman, men jag lovar,det kommer på sikt dyka upp något annat.. Och jag har då inte lika bra vallhundar, i og med att jag måtte prioritera  en inte bärare?
 Låt oss seja ,att jag INTE hadde testat,och vald den hanen som absolut var min favorit hane til just den tiken, fått en hög med bättre vallhundar?  MEN ,skulle jag då vara uheldig,så kunde også nån  av dom blivit sjuka, men dom friska i kullen ,som då är bättre vallhundar pga min prioritering , ville bragt rasen framöver vallmessig?   Hoppas ni forstår mitt ressonement??…  
 
Ni kan såklart predika,att man kan få båda i påse och säck, men så enkelt är det faktisk inte ?   Och vi vill väl ALLTID  ha arbetsegenskaporna som FÖRSTA prio?  Eller hur?  
Kolla lite på vad,som har hendt innom många andra raser,när prioriteringen av vissa saker blir  för bred?  Vad  kommer vi till att sitta igjen med?  Medelmåttiga vallhundar??(Och inte engång friska,då det kommer till att dyka upp nåt annat ?) 
 
Jepp,  det var mina funderingar just idag     Jag är ju inte dum,så forstår att det säkert är framtiden med allskens testar, men  ville just att vi kan stanna till lite ,och reflektera,om detta  faktisk ÄR så bra??Klarar vi ,som uppfödare virkelig ha egenskapene,som FÖRSTA prio bestandig? Med all denna infoen,som strömmar på? Klarar vi och göra parningar,där  man kanskje blir utsatt för skitsnack? 
 
Ja dere måste såklart inte vara eniga,och det kan tänkas jag svartmalar det hela, men det var tankar jag bara måtte få ut !!  Såklart så hoppas jag også ,att ni ser detta,som ett innlägg til reflektion,och inte att ni stämplar mig,som en,som avlar sjuka hundar!!  För,såklart vill jag avla det!! 
 
Ja, då skall jag packa  till min Italien resa,där jag skall ha flera kurs, och kommer nog längta lite hem till vår fina Border Collies  här uppe i Norden    !!
 
 
 
 
ANNONS
 
mbadissertations

mbadissertations

24 augusti 2017 14:32

I’m really impressed with your article, such great & usefull knowledge you mentioned here

http://www.mbadissertations.com

 
Medassignments

Medassignments

24 augusti 2017 14:33

This is really a great stuff for sharing. Keep it up. Thanks for sharing.

http://www.medassignments.com

 
Best Academic Writing Service

Best Academic Writing Service

6 oktober 2017 13:45

Well I hope that it was a fantastic event for you because these kind of events help people in refreshing their mind.

http://www.ukacademicwriters.co.uk

 
Essay Writing Service UK

Essay Writing Service UK

28 november 2017 11:29

Well I sang the words and knows it. It was altogether been stated a while as late. So I tried an exchange line that recommended the identical track.

http://https://www.smartessaywriters.co.uk

 
Ingen bild

theresa

28 november 2017 12:49

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 
dissertation writing service

dissertation writing service

27 december 2017 07:08

I got very excited to see these trendy looks. I think all those who are looking of latest trends will really enjoy reading your post. Please provide more information and photos. I am eagerly waiting for your updated post to get it.

http://www.theacademicpapers.co.uk/dissertation-wr

 
textile company

textile company

29 december 2017 13:03

Unicef is an organization that provide humanitarian and developmental assistance to children and mothers in developing countries. But here I can’t connect their services with the content shared here. Can you check if there any mistakes happened on loading the content?

http://www.luxuryknit.com/knit-fabrics/an-overview-of-net

 
http://howtofixmyprinter.com/printer-issues/how-to

http://howtofixmyprinter.com/printer-issues/how-to

27 februari 2018 13:04

Many organizations have started the initiative to protect the animals and provide them shelter and food. I appreciate the people who have taken their efforts to take care of these animals. They spend their time taking care of these animals.

http://www.howtofixmyprinter.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Heidi Billkvam - 21 september 2018 13:15

Jag undrar på om jag skall börja blogga igen?   Jag har ju alltid mycket på hjärtat, så det gjälder ju bara få det ner på papper . Jag är inte  alltid lika duktig på att utrycka mig skriftligt. Det blir liksom lite barnsligt,och inte så proffsi...

Av Heidi Billkvam - 5 juli 2016 22:25

Då har jag landat hemma efter mitt första uppdrag som landslagsledare!   Och shit va det var kul!!   Moskva var ju en riktig elddop,så efter detta blir allt lätt,som en plätt       Kulturen är lite annorlunda där!   Första svårighet v...

Av Heidi Billkvam - 4 mars 2016 10:50

Spännande tider finns framför mig!! Nya utmaningar är alltid roligt!         Jag har tackat JA till att vara Sveriges landslagsledare i lydnad      Först blev jag lite chockat att man hadde tänkt på mig, men tyckte det var mycket ärofyl...

Av Heidi Billkvam - 7 oktober 2014 19:06

Min sommar, vägen till Boden, och en skimrande guldmedalj !       Är äntligen hemma några dar,och ville plötsligt skriva av mig lite,om min  sommar!   Det hela började med massor med jobb! Så mycket att jag till slut trillade omkull på ...

Av Heidi Billkvam - 17 april 2014 11:56

GLAD PÅSK :)       Hallo alla ,som orkar läsa :)     Tenkte skrive litt om valpene,som nå har blitt 3 uker og noen dager        MAKAN till livlige framåt valpar?     Ja ,de ikke bare rusler omkring, men i dag,så har allt gåt...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ KRONVALLAR-BLOGGEN med Blogkeen
Följ KRONVALLAR-BLOGGEN med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se